Czekając nadal na wiosnę zrobiłam kolejny keks, tym razem w ciepłych, radosnych kolorach pustyni.
Spleciony z trzech "sznurów" podwójnej linki, stworzony z:
jaspis czerwony, piasek pustyni, jaspis krajobrazowy, jaspis breccia, miodowy nefryt, bursztynowy nefryt, tygrysie oko, oliver nefryt, perełki słodkowodne, marmur koralowy, a w centrum duże kule z górskiego jadeitu bursztynowego i tygrysiego oka, zamknięte srebrem.
Spleciony z trzech "sznurów" podwójnej linki, stworzony z:
jaspis czerwony, piasek pustyni, jaspis krajobrazowy, jaspis breccia, miodowy nefryt, bursztynowy nefryt, tygrysie oko, oliver nefryt, perełki słodkowodne, marmur koralowy, a w centrum duże kule z górskiego jadeitu bursztynowego i tygrysiego oka, zamknięte srebrem.
super:) bardzo fajny, podoba mi się "zwarta" forma. czy on jest przy samej szyi czy troszkę dłuższy? Lubi Twoje keksy;) (no i świetna nazwa;)
OdpowiedzUsuńIpsa, dziękuję :) Naszyjnik jest troszkę dłuższy, ale nie za długi-obwód przy szyi to ok. 45 cm. Najlepiej wygląda na gołej szyi do sukienki lub bluzki z dekoltem.
OdpowiedzUsuńBardzo podobają mi się te Twoje keksy :) Ja nie mam zupełnie cierpliwości do robienia biżuterii... Ale chętnie bym taki przyodziała, bo kolorystyka jest niesamowicie bajeczna :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie sobie pomyślałam, że nim nie zrobię swojego 'keksa' nie wchodzę do Ciebie, a jak później wejdę to tylko po to by postękać,że mój tak ładnie nie wyszedł. Keksy są wspaniałe! reszta twojej twórczości również, ale te keksy wybitnie mnie urzekły:)
OdpowiedzUsuńGalaxia dziękuję za odwiedziny i te słowa:)
OdpowiedzUsuńLejdik, to na co czekasz:) zrób własny keks, a potem się pochwal i daj oczywiście znać, że już jest gotowy. Bardzo się cieszę, że tak Ci przypadły do gustu:)
Piękny naszyjnik. Monle a powiedz mi, czy on jest bardzo ciężki? Bo ja mam kilka naszyjników z kamieni w zdecydowanie mniejszej ilości i są strasznie ciężkie, poza tym zdarzyło mi sie kilka razy, że mocowanie, tj. linka z klejem w tej końcówce się rozlazły. Masz jakiś patent? Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuń